Verzorging

Bij ons vind u alleen kwaliteitskerstbomen. Deze kerstbomen zijn met zorg geteeld en voldoen allemaal aan de allerhoogste kwaliteitseisen. De kerstbomen worden gezaagd geleverd.

Al onze kerstbomen worden vlak voordat u deze besteld gezaagd. Wij leveren uitsluitend verse kwaliteits kerstbomen. Toch is een kerstboom een natuurproduct en een natuurproduct heeft verzorging nodig.

Als u onderstaande aandachtpunten opvolgt kunt u de hele decembermaand van een mooie kerstboom genieten zonder naalduitval.

Laat de kerstboom wennen

Als de vers gekapte kerstboom bij u thuis arriveert is deze boom gewend aan koudere temperaturen. U kunt het beste de kerstboom langzaam laten wennen aan hogere temperaturen. Dit noemen wij ook wel acclimatiseren.  U kunt de kerstboom dan het beste 1 dag op een koelere plek neerzetten zodat de boom alvast kan wennen aan hogere temperaturen. U kunt hier bijvoorbeeld de garage, het tuinhuisje of de berging voor gebruiken.

Zorg dat de kerstboom kan drinken

Wij leveren uw kerstboom gezaagd. Dat heeft vele voordelen. Zo is de boom niet zwaar en is deze makkelijk recht te zetten. Voordat u de kerstboom gaat zetten kunt u een stukje van de bast weghalen zodat de boom daar makkelijk het water door op kan nemen. Dit kunt u het beste doen aan de onderste 3 cm van een zijkant van de boom. Zaag in elk geval nooit een stuk van de stam af! Onze bomen hebben een easyfix voorbereiding en deze is exact op maat geboord. Als u een stukje van de stam af gaat zagen zal deze boom niet meer in het easyfix systeem passen. Maakt u gebruik van een traditionele standaard? Dan kunt u uiteraard wel een stukje van de stam afzagen.

De kerstboom zetten

De kerstboom zetten is een fluitje van een cent. De boom heeft een easyfix voorbereiding en met de bijbehorende easyfix standaard staat de boom in 5 seconden. Vul de standaard vervolgens helemaal met water. Bij uw bestelling ontvangt u 2 zakjes treefood. Doe het eerste zakje bij het zetten van de boom in het water. Doe hetzelfde met het tweede zakje op dag 5. Door deze waardevolle voedingsstoffen blijft uw boom langer groen! Zorg ervoor dat de standaard gevuld blijft met water. Zeker de eerste dagen zal de boom nog heel veel water opnemen.

Waar kunt u de kerstboom het beste neerzetten?

Indien mogelijk plaatst u de boom niet in de buurt van de verwarming. Hierdoor zal de boom eerder uitdrogen. Plaats de boom ook liever niet in de tocht. Hierdoor kan de boom ook uitdrogen.

Als u al deze punten ter harte neemt heeft u de hele decembermaand plezier van een prachtige nordman boom